keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Tanskandoggi - koira - elämänkumppani 4




Vuonna 2002 vapun tienoilla ajellessani kohti Rivercrest kenneliä, korvissani kaikui vuosia aiemmin lausumani vankat sanat ”mun huusholliin ei ikinä kuuna kullaan valkeana tule tuollaista karva ja kuolaviskuria” .... hymyilin .....

Olin aivan myyty kun ystävillemme Rivercrest kenneliin syntyi valloittavia mustia puppeleita, heti alussa oli selvää että tyttö muuttaa meille sijoitukseen. Kävimme puppeleita paijaamassa useamman kerran viikossa ja sydän oli rakkautta tulvillaan.


Lopulta sitten aurinkoisena vapun tienoon päivänä haiemme kotiimme kaikkien mustien tanskandoggien 



KUNINGATTAREN – FI & LV MVA Rivercrest Quiz of Genesis ”TYYNE” (8.3.2002-4.11.2006) 



Sillä oven avauksella elämämme muuttui, siihen saapui vauhtia sekä vaarallisia tilanteita ja lompakkomme tuulettuivat myrskyisästi Tyynen hohtavan valkoisten kulmahampaiden ansiosta ensimmäisen vuoden aikana. Niiden uhriksi päätyi kauko-ohjaimia, kännykkää, kokonainen paisti, pari kolme petiä, yhden huoneen seinät puolen metriin, kolme sohvaa, pari pöytää jne, jne. 

Kyytinsä sai myöskin naapurin vanhojen leidien kukkasipulit, jotka olivat Tyynen mielestä aseteltu tylsästi suoraan riviin ja hän päätti karauttaa tuunailemaan penkkiä vähän. Pyytelin nöyrästi anteeksi naapurin leideiltä saaden ymmärtäväisen hymyn ja Tyyne rapsutukset. Eräänä Ruis Rock viikonloppuna Tyynen ollessa 4kk ikäinen hän juoksi pihallamme olevaan suureen ja syvään lammikkoon. Eli vauhtia riitti nuoruusajan.


Tyyne oli aateloitu varas, kunnes kohtasi tekemäni kattilankansi ansan ja se riitti, enää ei hävinnyt pöydältä aamiaisleivät tai paisti, joka btw löytyi lopulta olohuoneen sohvatyynyjen välistä puoliksi kaluttuna. 



Tyyne Latvia VSP
Tyyne oli Turun Valomerkki Ky:n turvallisuuspäällikkönä, päästämättä työpäivänsä aikana ainuttakaan haukahdusta, hoitaen työnsä mallikkaasti. Riitti kun Tyyne nousi patjaltansa katselemaan kuka pajan ovesta tulee, niin aremmat ajelivat menemään. 

Tyyne antoi ja otti, mutta ei jättänyt ketään kylmäksi, vaan kauniilla katseellaan ja hännän heilautuksella valloitti kylmemmänkin sydämen. Tyyne levitti ympärilleen rakkautta ja sai sitä myöskin roppakaupalla, joskin rinta rottingilla haukkui mennen tullen vastaan tulevat pienemmän rodun edustajat. 



Tyyne Latvia
Tämän kaikkien rakastaman Kuningattaren tie päättyi eläinlääkärin leikkauspöydälle, niin yllättäen, tiputtaen minut polvilleni huutamaan suoraa huutoa olohuoneen lattialle. Tuska sisälläni oli mieletön ja seuraavan vuorokauden kuljin ”sumussa”, siis en muista siitä kuin pätkiä. Rakas Black Queen oli poissa ja kotonamme alkoi pitkä tuskan ja itkun täyttämä suruaika. Joku teistä ihmettelee tässä vaiheessa että miten koiraansa voi rakastaa niin paljon, kun et elänyt Tyynen kanssa, et voi ymmärtää ja ymmärrän sinua.

Seuraavien viikkojen aikana kun nousin olohuoneen sohvalta ja lähdin kohti eteistä, kuulin Tyynen lähtevän perääni.... käännyin.... ei ketään.... muistin..... 


Jälkeensä Tyyne jätti Myrskyn & Petrin, nuo loistavat siniveriset persoonallisuudet, hekin ovat siirtyneet sateenkaarisillalle, ne istuvat siellä kolmisin katsellen meidän taaperrusta. 


Tyynen kuvia on vain nämä jotka ovat esillä ja nekin kuvattu paperikuvista. Kuvia otettiin paljon Tyynestä, mutta silloin aikoinaan pöytäkoneen rikkouduttua menetimme myös kaikki Tyynen kuvat.



-palaillaan-
Pia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti