torstai 11. tammikuuta 2018

Painonpudotus +50 vuotiaana - 10 askelta unelmaan



1. Onko liikunta ja ruokavalio ollut kuralla viimeiset vuodet ja nyt olisi aikaa sekä motivaatiota aloittaa, mutta se tuntuu vaikealta. Aloita sillä että jämäkästi vaan päätät että nyt aloitan. Aseta tavoite, paino tai mitat, esim. vaatekoko.

2. Älä usko jos joku sanoo ettei +50 vuotiaan kannata laihduttaa ja että se on epäterveellistä. Meillä on toki aineenvaihdunta hidastunut verrattuna siihen kun olimme 20-30 vuotiaita, silti laihdumme, se saattaa olla hitaampaa. Pidä huolta ruuan ja liikunnan suhteesta ja nauti hiilihydraatteja, rasvoja ja proteiinia sopivassa suhteessa.

3. Usealle meistä +50 vuotiaalle on tullut sairauksia tai on ollut jo nuoremmasta saakka kipuja tai muita rajoitteita, jotka "päättävät" meidän puolestamme, millainen liikunta meille sopii. On useita keveitä liikunta lajeja jotka sopivat lähes kaikille, pääasia että liikkuu, liikunnan voi aloittaa vaikka kävelyllä. Tee pienet tavoitteet... ensin kolme valotolpan väliä, huomenna 4 valotolpan väliä jne.

4. Jos haluat ylläpitää lihaskuntoa tai kehittää lihaksia, niin kuntosaliharjoittelu on silloin lähes ainoa tapa, siis mene lähimmälle salille ja pyydä sieltä apua, varmasti saat hyvän juuri sinulle sopivan treeniohjelman.

5. Hanki vertaistukea, joille voit soittaa tai tekstata jos meinaat "retkahtaa" tai usko alkaa loppua - sitouta perhe / työkaverit kannustamaan ja tukemaan sinua. 

6. Iloitse jokaisesta sadastakin grammasta joka menee alaspäin, se on sinun ansioitasi. Äläkä lannistu jos paino junnaa paikallaan vaan jatka sinnikkäästi.

7. Päätä välitavoite palkkiot ja laita ne jääkaapin oveen tai WC:n peiliin, esim. -5kg = uusi laukku, -10kg = kasvohemmottelu, valitse sinulle sopivia asioita.

8. Muista seurata painoa tai mitata itseäsi säännöllisesti ja kirjaa ne ylös, mielellään niin että voit ihailla matkasi edistymistä ja saat lisää motivaatiota.

9. Jos et osaa juoda vettä, niin opettele!



10. Tee kaikki tämä ilolla ja hymyillen. Kuvittele itsesi tavoitteesi verran hoikempana tai etsi pieneksi jäänyt lempi vaate.


- palaillaan -



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti